Neobična izložba u sarajevskim izlozima: Prirodne ljepote Via Dinarice

via dinarca3Jedinstvena planinarska ruta Via Dinarica (Via Dinarika) prirodno povezuje šest država, među kojima je i Bosna i Hercegovina. Ova je staza nedavno uvrštena među najatraktivnije na svijetu, prema izboru časopisa Outside.

Promovirajući prirodne ljepote i ekonomski razvoj BiH kroz osnaživanje turizma, Via Dinaricu zajednički podržavaju USAID, UNDP i JICA, a u našoj zemlji projekt vodi Udruženje avanturističkog turizma u BiH (ATA BiH).

Građani Sarajeva imat će priliku u narednim danima vidjeti fotografije nedirnute prirode Via Dinarice, s puta dugog preko milion koraka. Izložba će biti otvorenog tipa i dostupna svim prolaznicima na ulicama Titova i Ferhadija, s obzirom na to da će fotografije biti izložene narednih dana u izlozima trgovina Sarajevotekstil (Marlboro Classic, Playlife, Guess, Sisley, Yamamay i Benetton).

Izložbu će danas u 13,30 otvoriti David Barth, direktor Misije USAID-a u BiH, i Zahira Virani, zamjenica rezidentnog predstavnika ureda UNDP-a u BiH u petak, 11. aprila, i to ispred izloga Benettonove radnje u ulici Ferhadija. Fotografije će u sarajevskim izlozima biti postavljene tokom vikenda, do nedjelja 13. aprila. 

Via Dinarica prirodno povezuje visoke planinske lance Dinarida, od Albanije do Slovenije. Via Dinarica je koncept razvoja avanturističkog i planinskog turizma. Od augusta do novembra prošle godine, kroz projekt "Hod Via Dinaricom", organiziran je prolazak ključnih planinarskih staza koji čine Via Dinaricu, a u cilju promocije iste, kao i samog regiona. Izbor Outside magazina je dobrim dijelom posljedica tog projekta. 

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17