Na najopasnijoj stijeni na Čvrsnici postavljena sidrišta

cvrsnica-sidrista1Jučer su pripadnici GSuBiH postavljali sidrišta u stijeni Velikog Kuka u Čvrsnici,na via-feratta stazi koja prolazi kroz najopasniju stijenu u planini Čvrsnici.

Zbog njene atraktivnosti ovu stazu sve češće prolaze oni najodvažniji planinari i već su zabilježene nezgode i incidenti koje su tražile intervenciju spašavatelja GSSuBiH.

"Staza je posve dobro osigurana kroz svoje najopasnije dionice, ali postoje uvijek opasnosti odrona kamena ili nezgode uzrokovane nedisciplinom planinara koji je koriste, iako je na početku staze postavljen natpis sa detaljnom uputom kako i kada pohoditi stazu, nezgode se ipak događaju'', navedeno je na stranicama GSS-a.

cvrsnica-sidrista2

GSSuBiH je postavio jučer cijeli niz sidrišta za slučaj spašavanja iz stijene. Ova aktivnost neće smanjiti mogućnost nezgode ali će o mnogome ubrzati evakuaciju uz pomoć već pripremljenih sidrišnih mjesta i time olakšati i ubrzati djelovanje spašavatelja u konkretnoj situaciji i vrijeme transporta što je često presudno po život unesrećenog planinara.

Limitirani kapacitetom baterijskih bušilica koje su korištene u radu, nije obavljen kompletan planirani posao, stoga će se nastaviti sljedećeg vikenda.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17