U subotu humanitarni planinarski pohod na Visočicu

visocicaSarajevska Stanica planinarskih vodiča organizira u subotu, 20. prosinca, humanitarni planinarski pohod na Visočicu, a novac prikupljen od sudionika pohoda je namijenjen za liječenje studenta Šumarskog fakulteta kojem je dijagnosticirana leukemija, rekla je u izjavi za Fenu vodič Emira Hukić uz poziv planinarima i ljubiteljima prirode da budu sudionici subotnjeg pohoda.

Ona kaže kako je planirano da svake godine bude organizirana bar jedan planinarski pohod humanitarnog karaktera i da to postane tradicija.

"Motiv za organizaciju humanitarne ture primarno je bio da Stanica planinarskih vodiča Sarajevo kroz svoje aktivnosti pomogne nekome kome je pomoć potrebna. Članovi Stanice, u proteklih godinu dana od kada je Stanica osnovana, vrijedno rade pokazujući snažnu društvenu odgovornost. Vodičke aktivnosti stanice se temelje isključivo na volonterskom radu i principima planinarstva, kao pozitivnog i zdravog angažmana", kaže Hukić.

Subotnja tura predviđa uspon na Crveni kuk (1.733 metra nadmorske visine) na planini Visočica, a učesnici pohoda će krenuti iz sela Sinanovići preko Jelenače i Mandinog vrela.

Iz Sarajeva će planinari krenuti do Sinanovića organiziranim prijevozom ispred "Zemaljskog muzeja" u 7 sati, a povratak je u večernjim satima.

Vodiči na usponu do Crvenog kuka na Visočici su Emira Hukić i Hasna Smječanin.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17