Prirodni lijekovi iz riznice tibetanskih recepata

tibet3

Tibetanska medicina svoje metode liječenja temelji uglavnom na receptima iz prirode i ljekovitim svojstvima biljaka te je danas jako cijenjena među alternativcima.

Donosimo van neke od prirodnih lijekova iz bogate riznice tibetanskih recepata.

Napitak za zdravo srce i zdravlje krvnih žila - Ovaj napitak služi za čišćenje krvnih žila od masnih naslaga, pa tako vrši i prevenciju od nastanka srčanog ili moždanog udara. Napitak također poboljšava vid i pomlađuje organizam.

Potrebni sastojci: 1 kilogram limuna i 300 grama bijelog luka.

Priprava: Samljeti limun (zajedno sa korom) i bijeli luk te smjesu stavite u litru i pol vruće vode i u poklopljenoj posudi kuhajte sve to na laganoj vatri točno 15 minuta. Ostavite smjesu da se ohladi i tako ohlađenu tekućinu pretočiti u staklenke ili staklene boce.

Napitak uzimajte ujutro na prazan želudac, u periodu od 25 dana, po pola decilitra na dan. Nakon toga napravite pauzu od 10 dana, pa ponovite postupak. Ovaj postupak možete ponavljati jednom do dva puta godišnje, svakih šest mjeseci. Obavezno se držite pauze od 10 dana.

Čaj za opuštanje - Tradicionalno se vjeruje da ovaj čaj produžava životni vijek, a potrebni sastojci za njegovu pripravu su: 5 grama naribanog đumbira, 2 pune žlice limunovog soka, dvije pune žlice meda, prstohvat ljute paprike i prstohvat anisa.

Pripremite čaj na sljedeći način: Dvije litre vode stavite na vatru i pustite da vriju 5 minuta. Nakon toga pustite vodu da se ohladi te u nju stavite naribani đumbir, sok od limuna, dvije pune žlice meda, prstohvat ljute paprike i prstohvat anisa.

Čaj možete piti tijekom dana u manjim dozama, ili po jednu punu šalicu prije svakog obroka. Dobivena količina čaja predviđena je za tri ili četiri osobe.

Prirodni lijek za pomlađivanje organizma - Dobro poznata tibetanska mješavina za pomlađivanje organizma sastoji se od mješavine bijelog luka, meda i limuna. Lijek je poznat kao prirodni eliksir koji usporava proces starenja.

Sastojci za ovaj lijek su: 10 glavica bijelog luka, sok od 10 limuna i 1 kilogram meda.

Pripremite eliksir na sljedeći način: Sitno nasjeckajte 10 glavica bijelog luka i pomiješajte ih sa jednim kilogramom meda i sokom od 10 limuna. Smjesu pretočite u staklenku i poklopite ju, te ostavite da odstoji osam do deset dana. Nakon što je smjesa odstajala, uzimajte po jednu žličicu dva puta na dan, ujutro na prazan želudac i navečer prije posljednjeg obroka.

djumbir-i-med

IZVOR: NarodniLijek

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17