MEMORIJALNI POHOD "DARIJAN ŠARAC"

memorijalni-pohodU organizaciji Hrvatskog planinarskog društva "Vitez" i Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBŽ-a, održan je 3. po redu Memorijalni pohod "Darijan Šarac".

Na pohodu se našlo oko 50 planinara iz Viteza, Busovače i Uskoplja, kao i jedan broj građana Viteza. Pohod je organiziran u spomen na pokojnog Darijana, koji je preminuo u veljači 2012. godine, s nepunih 17 godina, nakon što mu je transplantirano srce 2010. i u zahvalu obitelji Šarac na toplom prijemu planinara prilikom hodočašća 2011., u Međugorje, dugog 180 km.

"Ovim događajem želimo skrenuti pozornost građanstvu na važnost darivanja organa poslije smrti u svrhu liječenja ljudi, ali i promovirati planinarenje kao zdrav način života", naveli su u priopćenju za javnost organizatori pohoda.

Manifestacija je završena zajedničkom večerom u planinarskom domu Zaselje. Organizatori su naglasili i kako su izuzetno zadovoljni odzivom planinara i građana, te su izrazili nadu kako će sljedeće godine, na 4. memorijalnom pohodu, biti još više sudionika.

(artinfo.ba/im)

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17