Kenijac Stanly Kipruto i Srbijanka Olivera Jevtić pobjednici Osmog Sarajevo polumaratona

kenijac-stanly-kipruto-i-srbijanka-olivera-jevtic-pobjednici-osmog-sarajevo-polumaratona 1411297270Kenijac Stanly Kipruto i Srbijanka Olivera Jevtić pobjednici su 8. Sberbank Sarajevo polumaratona, dok su Osman Junuzović i Selma Zrnić iz Bosne i Hercegovine pobjednici Novo Nordisk Fun Run utrke od četiri kilometra.

Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su Mađari, prošlogodišnji pobjednik Tamas Nagy i Lajos Berec. U ženskoj konkurenciji iza Jevtić su ostale Nikolina Šuškić iz Hrvatske i Tamsin Wilson iz Velike Britanije.

Osim zvanične utrke polumaratona održana je i rekreativna Novo Nordisk Fun Run utrke od četiri kilometra u kojoj su slavili Osman Junuzović i Selma Zrnić iz Bosne i Hercegovine.

Projekt, koji je izvorno zamišljen s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila, narastao je u respektabilan međunarodni i najmasovniji sportski događaj u Bosni i Hercegovini. U prilog tome ide i rekordan broj takmičara, s obzirom na to da je na startu utrke bilo ukupno 1.300 sudionika iz 30 zemalja, od kojih 750 u utrci polumaratona.

 

kenijac-stanly-kipruto-i-srbijanka-olivera-jevtic-pobjednici-osmog-sarajevo-polumaratona 1411297271 3

Osim prakticiranja zdravog načina života, manifestacija ima za cilj i educiranje javnosti o bitnosti očuvanja okoline te je saobraćaj u Sarajevu obustavljen na tri sata čime je značajno smanjena emisija CO2 u zraku. Utrka je imala i humanitarni karakter, s obzirom na to da će Udruženje ove godine kroz razne humanitarne inicijative donirati 12 tisuća KM.

IZVOR: FENA

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17