LET'S DO IT - U jednom danu BiH će dobiti milijun sadnica

lets-do-it2Jučer je u zgradi Ujedinjenih naroda u Sarajevu održana konferencija za medije radi najava i prezentiranja javnosti ovogodišnje volonterske akcije ''Let's do it - milijun sadnica za 1 dan''.

Bosna i Hercegovina je prva država koja je organizirala veliku volontersku akciju sadnje drveća u jednom danu u okviru globalnog pokreta Let's Do It World. Akcija sadnje drveća „Let's do it-milijun sadnica za 1 dan“ realizirat će se po drugi put i to 25. listopada 2014. godine, te će se istovremeno u jednom danu održati na području cijele Bosne i Hercegovine, a posvećena je prvenstveno pošumljavanju šumskog zemljišta, ali i sadnji drveća u parkovima, drvoredima, dvorištima.

Nositelji projekta su UG ''Ruke'' iz Sarajeva i ''Mozaik prijateljstva'' iz Banje Luke, a u partnerstvu s vladinim sektorom, javnim i privatnim gospodarskim subjektima, školama/fakultetima kao i nevladinim sektorom. Generalni sponzor projekta je kompanija HT Eroneta.

Ovogodišnji fokus volonterske akcije ''Let's do it-milijun sadnica za 1 dan'' je usmjeren k sanaciji katastrofalnih klizišta koja su uslijed poplava pogodila mnoga mjesta u BiH.

Više detalja o značaju pošumljavanja i ciljevima akcije otkrio je na konferenciji za medije Božidar Mihajlović, predsjednik UG ''Ruke''.

''Ova godina je bila obilježena obilnim oborinama koje su bile uzrok katastrofalnih bujica, erozije tla, poplava i klizišta, a šteta koju je BiH pretrpjela procjenjuje se na preko 4 milijarde eura. Velikom akcijom "Let's do it-milijun sadnica za 1 dan" želimo upozoriti na važnost šuma u zaštiti od ovih nepogoda. Drveće svojim korijenim sistemom vezuje zemljište i sprečava eroziju tla, apsorbira vodu i usporava njen pad niz obronke. Pored ovog šume imaju i druge korisne funkcije kao što su pročišćavanje zraka, proizvodnja kisika, apsorbiranje ugljen dioksida i prašine. Ovo su samo neki od razloga da se 25. listopada 2014. pridružite akciji " Let's do it-milijun sadnica za jedan dan" i omogućite da naša zemlja bude ne samo ljepša i bogatija, već i sigurnija od prirodnih nepogoda. Svi volonteri se mogu registrirati na stranici www.letsdoit.ba. Akciju su podržala sva poduzeća koja gospodare šumama u BiH, a pored svih sponzora ove godine je njenu vrijednost prepoznala i podržala i Američko veleposlanstvo u Sarajevu“, kazao je Božidar Mihajlović.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17