Društva

ZENICA - PSD Poštar

545386 533009436714797 1615922393 n"PSD “Poštar“ Zenica je osnovano na osnivačkoj skupštini Društva 1972.godine. Danas društvo broji više stotina članova. Dom “Jedinci” na Humu je ugodno mjesto za boravak a to potvrđuje činjenica da dom sadrži 10 četverokrevetnih soba plus 10 pomoćnih ležajeva (ukupno 50 ležajeva), 2 wc-a, kupatilo, kuhinju, kamin salu, TV, a kompletan objekat ima centralno grijanje, električnu energiju i vodovodnu mrežu.
  
Sala-u-domuDom se nalazi na 858 metara nadmorske visine i smješten je između sela Sopotnica, Viduša i Sebinja, a udaljen je oko 24 km od Zenice i oko 14 km od Kaknja.
Do samog doma se može doći i motornim vozilo ali je najpovoljnije, zbog puta koji nije uvijek adekvatan zbog vremenskih neprilika, krenuti pješačenjem od vrha sela Sopotnica do doma “Jedinci” za što treba oko 40 minuta.
Okruženje u kojem obitava planinarski dom “Jedinci” je pogodan za razne sportske aktivnosti od nogometa, odbojke, badmintona, frizbija, brdskog biciklizma (biciklistička staza), streljaštva, motocros-a (staze), smučanja, skijanja do raznih drugih igara.
Na naš dom su dolazile košarkaške, rukometne, nogometne, biciklisitčke i druge sportske ekipe na pripreme za takmičenja.
Takođe, na domu “Jedinci” na Humu se organizuju i razni seminari, druženja i slično.
Mnoge školske ekološke i sportske sekcije su dolazile na Hum i tu ostajale po nekoliko dana. U tim danima bi učili o raspoznavanju različitih vrste drveća, gljiva, ljekovitih trava i divljih životninja. Naravno tu je bila i zabava u vidu maskenbala, slavljenja rođendana, karaokama te različitim društvenim igrama.
Predivna okolina, dom i domaćini su razlozi zbog kojih mnoga planinarska i druga društva iz Bosne i Hercegovine ali i drugih krajeva svijeta posjećuju naš objekat uz obećanje da ćemo se vidjeti opet. Planine ne osvajamo mi, nego planine osvajaju nas. Vedro!
  
web: http://www.psdpostarzenica.com/
e mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: https://www.facebook.com/psdpostar
  
Predsjednik: +387 61 785 785, Kemal Starčević"
  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17