Društva

BIHAĆ - RBK Japod

logo japodRekreativni biciklistički klub Japod je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija registrirana 2010. godine. Osnivanje kluba je proizašlo iz ljubavi prema biciklizmu i druženju, ali i iz želje da približimo ostatku naših sugrađana ljepote koje mi na našim vožnjama imamo priliku vidjeti.

RBK Japod pored rekreativnog biciklizma želi olakšalati svojim članovima aktivno sudjelovanje u različitim manifestacijama vezanim uz brdski biciklizam, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inozemstvu, kao i organiziranje sličnih događanja kako rekreativnog tako i takmičarskog duha. Prilikom osnivanja, klubu je pristupilo 10 članova, a u međuvremenu je interes Bišćana koji su prepoznali biciklizam kao zdrav i zabavan oblik druženja porastao, tako da broj aktivnih članova raste iz dana u dan. Posebno nam je zadovoljstvo istaknuti činjenicu da RBK Japod vec dvije godine uzastopno organizuje uspješnu biciklijadu "Nacionalni park Una" te time aktivno doprinosi turizmu kako u gradu Bihaću tako i u Unsko-sanskom kantonu.

Klub je otvoren svim ljubiteljima prirode, sporta i naravno biciklizma!

Udruženje RBK Japod registrovano 21.01.2010 godine i od tada je počelo sa zvaničnim radom. Ideja koju su predlagali mnogi biciklisti na našim zajedničkim turama na taj način je konačno realizovana. RBK Japod će djelovati na području Unsko-sanskog kantona te je u skladu s tim i registrovano kod nadležnog suda kao nevladina i neprofitna organizacija.
Ciljevi Udruženja su: pomoć u promociji razvitak biciklizma, zdravog života, sporta općenito, prirodnih ljepota BiH. Edukacije u vidu stručnih tekstova, savjeta, testova opreme, tehnika vožnje, organizovanje biciklističkih vožnji i utrka, mapiranje, označavanje i pravljenje novih biciklističkih staza, pomoć u promociji ekološke svijesti i zaštite okoliša, učestvovanje u javnim raspravama vezanim za planiranje biciklističkih staza, rad sa djecom i omladinom, izdavanje vodiča i mapa, pružanje savjetodavnih usluga, obavljanje drugih zakonitih poslova koji su u funkciji ostvarivanja ciljeva Udruženja.
Zvanična skraćenica Udruženja rekreativni biciklistički klub Japod je RBK Japod.

Sve rekreativne brdsko-biciklističke ture i utrke takmičarskog tipa koje RBK Japod bude organizirao bit će najavljivane preko ovog portala. Rad Udruženja će biti transparentan, a sve važnije odluke i aktivnosti će biti objavljene na portalu i forumu RBK Japod. Uvid u sve dokumente (prijedloge, inicijative i odluke) će imati samo punopravni članovi RBK Japod. Punopravni članovi RBK Japod su samim pristupanjem klubu uključeni u proces odlučivanja udruženja.

Adresa kluba: Ul. 502 Viteške brigade br. 60 7700 Bihać
Predsjednik kluba: Hidajet Pečenković
Statut možete pogledati u sekciji na dnu članka (Snimi dodatak Statut RBK Japod)
Za sve informacije obratite se na naš e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17