Društva

VARAŽDIN - BBK “ASI”

logobbk1

Brdsko-biciklistički klub “ASI” Varaždin osnovan je 2003. godine. Kao prvi regionalni brdsko-biciklistički klub okuplja veliki broj entuzijasta, sportaša i ljubitelja prirode. Danas klub ima više od 50 stalnih članova svih dobnih skupina.

Klub je osnovala nekolicina iskusnih brdskih biciklista dajući mu ime “ASI” ( množina od “As”; u dijalektalnom govoru označava osobe koje se ističu u sportskome pogledu: glasoviti, uporni i uspješni sportaši, ali također označava i socijalnu vještinu druženja i kolegijalnosti među biciklistima ).

Od samog svoga osnutka Klub provodi brojne sportske, humanitarne, ali i ekološke projekte (biciklijade, ligaška natjecanja, utrke, akcije čišćenja dravske park-šume itd).

Klub je danas već vrlo iskusan u organizaciji različitih vrsta brdsko-biciklističkih natjecanja. Već osmu godinu zaredom, klub organizira regionalnu cross country (XC) ligu DRAVA koja je jedna od najstarijih biciklističkih liga u Hrvatskoj. Liga okuplja veliki broj rekreativaca ali i ozbiljnih natjecatelja.

Od 2006. godine klub organizira i Kajkavijanu, najteži i i najveći MTB maraton u Hrvatskoj.

Klub planira organizirati i prvu hrvatsku 24 – satnu utrku pod nazivom 24 SOLO i time potvrditi svoj status organizatora najekstremnijih i najizazovnijih brdsko-biciklističkih utrka u Hrvatskoj.

Budući da je brdski biciklizam sport kojemu popularnost sve više raste, tome je sportu potrebno sustavnije pristupiti. Članovi BBK Asi taj su trend prepoznali i uz uspješno nastupanje u seniorskim kategorijama na raznim vrstama natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu, pozornost se usmjerava na mlađe generacije. Okosnica kluba polako ali sigurno postaje sustavan i stručan rad s mladima na kojima će Klub temeljiti svoju budućnost.

Brdsko-biciklistički klub “ASI” je neprofitabilna udruga koja djeluje isključivo zahvaljujući entuzijazmu svojih članova i njihovoj ljubavi prema ovome sportu.

Kontakt

Vukovarska 1 Varaždin 42000 Hrvatska
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17